Geautomatiseerde tuinbouw robot

Tuinbouw robot

100.000 potten per dag; draadloos alles onder controle! Het hele proces is met deze robot volledig geautomatiseerd, zo ook de aan- en afvoer van de potten. Een aaneenschakeling van de robot, transportbanden, pick&place unit en de palletiseermachine. Met de afstandsbediening houdt de tuinder alles onder controle.

Nauwkeurige robot

De robot kent een enorme capaciteit. Maar belangrijker nog: de robot weet de planten op de millimeter nauwkeurig van elkaar te positioneren waardoor de plant zich optimaal ontwikkelt.

Aaneenschakeling van machines

Zowel bij het plaatsen als bij rapen van de planten geldt dat de hierboven genoemde aaneenschakeling van machines als een geoliede trein dient te lopen. Storing aan de pick&place machine? Erg vervelend. Vervelender nog als op dat moment de toestroom van planten door de doordraaiende lopende band blijft komen met alle (plant)schade van dien.

Radiografische afstandsbediening

Niet voor niets kiezen steeds meer tuinders ervoor om met een radiografische afstandsbediening de controle te houden over deze zaai- en oogstprocessen.

Configuratie afstandsbediening

Afhankelijk van de complexiteit en de omvang van de machinerie wordt in samenspraak met de producent van de robot én uiteraard met de tuinder de configuratie van de afstandsbediening vastgesteld. Wensen en situaties zijn zeer divers.

Sterk in maatwerk

Dankzij het flexibele productgamma van Tyro Remotes en de korte communicatielijnen binnen het bedrijf, zijn dit soort maatwerk oplossingen en snelle leveringen geen probleem.