Bronbemalingspompen voorzien van afstandsbediening

bronbemalingspomp met afstandsbediening van Tyro

Een grondverzetbedrijf maakt gebruik van bronbemalingspompen om grondwater weg te pompen. Hun wens was om vanuit de mobiele kraan of shovel de pomp aan te kunnen zetten, maar ook om deze harder of zachter te zetten. Of het nu gaat om een nieuwe pomp, of een reeds gebruikte pomp; bij Struijk Automotive weet men hoe je dit het beste kunt oplossen.

Het verlagen van de grondwaterstand

Voordat men begint met de graafwerkzaamheden dient het grondverzetbedrijf ervoor te zorgen dat er geen grondwater in de bouwput komt te staan. Door drainagebuizen verticaal om de bouwput te positioneren kan men met behulp van een bronbemalingspomp het grondwater tijdelijk wegpompen. In tegenstelling tot diverse waterpompen kunnen bronbemalingspompen zonder problemen een mix van water en lucht pompen of zelfs droogdraaien.

pomp voor bronbemaling

Achteraf voorzien van RC-besturing

De specialist in voertuig communicatiesystemen heeft de radiografische afstandsbediening Pyxis in combinatie met de ontvanger Aquarius gecombineerd op zowel een oude als nieuwe bronbemalingspomp. Standaard zijn de BBA pompen niet voorzien van een RC-besturing of voorbereiding. Struijk Automotive koos voor de Aquarius ontvanger omdat deze 100% waterdicht is en tegen hevige trillingen bestand is.

Op afstand aan- en uitzetten van bronbemalingspomp

Zoals zichtbaar in bovenstaande video kan de shovel- of kraanchauffeur op afstand de pomp aan- en uitzetten maar ook de motortoeren opvoeren. De afstandsbediening met 4 functies is vooral gekozen om zijn grote bereik (tot 300 meter in open veld, en optioneel verhoogbaar tot 700 meter) en omdat men eigen specifieke iconen kon toepassen.

Afstandsbediening ingebouwd met carkit

De Pyxis afstandsbediening kan ca. 40 uur continu gebruikt worden. In de kraan of shovel is een carkit gemonteerd zodat de afstandsbediening ter plekke opgeladen kan worden.