Bidirectionele besturing van betonpompen

Afstandsbediening voor betonpompen

Tyro’s bidirectionele besturingssystemen met terugmelding worden o.a. toegepast in de bouw voor het aansturen van betonpompen. Deze dienen af en toe met water bijgevuld te worden voor een goede menging van het cement en het zand/grind. Op afstand wordt de mengverhouding gecontroleerd en aangepast.

Vertalingen: English Germany France

Mengverhouding aflezen op display

Op het LCD-scherm van de afstandsbediening is de mengverhouding af te lezen en ziet men of er water bijgevuld moet worden. Met de radiografische afstandsbediening kan de operator ter plekke de vloeibaarheid van het mengsel naar wens bijsturen. Zo is de aannemer constant verzekerd van beton met een goede kwaliteit.

Universele toetssymbolen

De machines van deze Nederlandse producent worden wereldwijd ingezet. Daarom werd er driftig gezocht naar universele symbolen voor op de functietoetsen, die uiteraard op internationaal niveau begrepen moesten worden.

Bij relatief simpele applicaties gaat dit doorgaans perfect. Bij complexe machines zoals deze, is het gebruik van tekst als aanwijzing op de functietoetsen vaak niet te vermijden. Dan maar Engels als voertaal kiezen?

Tyro’s multilangual application

Niet nodig! Tyro Remotes ontwikkelde een ‘multilangual application’. De producent van de betonpompen kiest – voordat de bediening naar de eindklant gaat – de gewenste taal. Of het nu Engels, Duits, Frans of Russisch (cyrillisch schrift) is, alles is mogelijk.

Alles in één

Door de traileropbouw kan de vrachtwagen al het benodigde materiaal zelf meenemen. Op de bouwplaats hoeft men dus geen rekening te houden met de opslag van zand en cement. Deze universeel inzetbare betonpompen worden ingezet voor diverse toepassingen, zoals cementdekvloeren en EPS mortel vloeren.