Afstandsbediening voor bovenloopkraan in melkfabriek

Bovenloopkraan

Radiografische afstandsbedieningen worden veel toegepast als kraanbediening, bijvoorbeeld op bovenloopkranen. In onoverzichtelijke productie-omgevingen of bij het hijsen van volumineuze lasten biedt een industriële afstandsbediening – door de grote bewegingsvrijheid – optimaal bedieningsgemak.

Melkzuur

De Tyro afstandsbediening die in de eerste instantie ingezet werd in deze melkfabriek, had problemen met de op de handschoenen aanwezige melkzuurbacteriën. Rondom de drukknoppen van de afstandsbediening zitten rubbers om de printplaat te beschermen. Het melkzuur vreet deze rubbers echter weg, waardoor het tevens doorgang vindt tot de printplaat. Als het melkzuur de printplaat bereikt heeft, in de praktijk na ca. 2 maanden, is de handzender rijp voor de vuilstort. Hiervoor moesten we dus een goede oplossing ontwikkelen.

Oplossing > Industriële toetsenbordfolie

In deze melkfabriek was de eerste eis natuurlijk een betrouwbaar alternatief; een afstandsbesturing die het langer dan 2 maanden vol zou houden. Na de een succesvolle test met een Cetus 24-kanaals afstandsbediening met industriële toetsenbordfolie, zijn inmiddels meerdere kranen met deze afstandsbediening uitgevoerd.

Klantspecifieke toetssymbolen

Tyro Remotes maakt al jaren gebruik van industriële knoppenfolies die zeer goed bestand zijn tegen vocht, vuil, stof, harsverwijderaar en andere chemicaliën. Daarnaast heeft het als voordeel dat er voor iedere bediening een andere lay-out (symbolen onder de knoppen) gekozen kan worden.

Verlicht toetsenbord

Daarbij zijn de verlichte knoppen een unieke feature. Het werken onder slechte weersomstandigheden of in het donker wordt hiermee vergemakkelijkt.