Bediening van hydraulische grijparm voor kranen

Afstandsbediening voor kraan

Deze op afstand bestuurbare hydraulische grijparm van Orts is universeel inzetbaar dankzij zijn eigen (diesel) powerpack. Iedere kraan kan hem oppikken en snel weer afkoppelen voor een ander werktuig. De afstandsbediening wordt met een kabel verbonden aan het voetpedaal van de kraan.

Handen vrij voor kraanmachinist

De bouwer van deze machines zocht een draadloze oplossing voor de aansturing van de grijper. Kanttekening hierbij was dat de kraanmachinist zijn handen vrij moet houden voor het bedienen van de kraan(bewegingen).

Bediening met voetpedaal

In overleg met de klant is het idee voor een voetbediening ontstaan. De Tyro Sedna handzender wordt met een kabel aan het voetpedaal verbonden. Deze grijpers worden veelvuldig ingezet in diverse havengebieden. Een ongestoorde werking met meerdere grijpers naast elkaar was een onomstotelijke eis. Op dit punt liepen eerdere ‘draadloze pilotprojecten’ staak.

Storingsvrij naast elkaar werken

Op bovenstaande foto ziet u de eerste test waarbij probleemloos met 4 grijpers naast elkaar werd gewerkt. Dat kan dankzij Tyro’s RTT systeem, die het mogelijk maakt om probleemloos tegelijkertijd naast elkaar te werken met een radiografisch besturingssysteem, zonder kans op interferentie van systemen in de buurt.

Succesvolle testprocedure

Inmiddels is de gehele testprocedure succesvol afgesloten en wordt de afstandsbediening i.c.m. het voetpedaal als standaardbesturing ingezet.