Draadloze afstandsbediening voor werkplaatsliften

afstandsbediening hydraulische lift

Tijdens het onderhoud van voertuigen worden liften en bruggen ingezet om onder het voertuig door te kunnen lopen. Deze liften – voorzien van een draadloze afstandsbediening – worden niet alleen ingezet voor auto’s, maar ook voor bedrijfswagens, bussen en vrachtwagens.

Geen kabels meer

Vooral bij deze grote voertuigen zorgt een draadloze afstandsbediening voor veel bewegingsvrijheid en geen gesleep met kabels zoals bij de traditionele bekabelde bediening.

Steeds minder onderhoud nodig

De Europees marktleider in dit vakgebied kent als geen ander de ontwikkelingen die de diverse werkplaatsen doormaken. Er wordt van ze verlangd zo efficiënt mogelijk te werken. Vrachtwagens komen immers steeds minder in de werkplaats. De fabrikanten weten de benodigde service intervallen steeds verder te verlengen. De laatste generatie trucks (met ‘emissiearme’ Euro 5 en Euro 6 motoren) komen slechts om de +/- 150.000 km in de werkplaats. Daarnaast wordt van de werkplaats ook nog eens geëist dat ze zo snel mogelijk weer rijden. Het economisch belang en de daarbij gepaard gaande concurrentiedruk is groot.

Efficiëntie gewenst

Dat er van de werkplaatsen verwacht wordt dat er efficiënt gewerkt dient te worden, staat dus buiten kijf. De liftfabrikant kent de efficiencybehoeften van zijn klanten en probeert daar op allerlei manieren op in te spelen. Toepassing van afstandsbedieningen op liften en bruggen is zo’n manier. Om het vertrouwen in de draadloze afstandsbedieningen op de klanten over te brengen heeft de fabrikant besloten om bij het gehele gamma bruggen en liften een 6-kanaals afstandsbediening aan te bieden.

Draadloze tweehandsbediening

Diverse technische features op deze draadloze afstandsbesturingen zijn o.a.: tweehandsbediening om de lift te laten zakken en reikwijdte beperking tussen zender en ontvanger omwille van veiligheid. Bij de zware bruggen voor trucks en bussen wordt een geavanceerdere radiografische afstandsbediening meegeleverd welke over een LCD scherm beschikt. Middels een ‘geheim menu’ kunnen de installateurs die het onderhoud en plaatsing van de brug voor hun rekening nemen, tests uitvoeren tijdens het keuren of het plaatsen van een lift.