Tyro afstandsbediening draagt bij aan het recyclen van bouwafval

afstandsbediening voor sorteermachines van zwerfafval

Bouw- en sloopafval bestaat voornamelijk uit een mengsel van steen, metaal, hout, papier en plastic. Hoewel een groot deel op de bouwplaats al wordt gescheiden is een sorteercentrum zeker geen overbodige luxe.

Bouw- en sloopafval recyclen

Het bedrijf in België heeft o.a. een eigen sloopbedrijf en verhuurt afvalcontainers, maar klanten kunnen ook hun afval afgeven bij het sorteercentrum. Het recyclen van dit afval zorgt ervoor dat waardevolle grondstoffen niet verloren gaan. Het is daarom van belang dat het afval zorgvuldig gesorteerd wordt zodat zoveel mogelijk hergebruikt kan worden.

afstandsbediening-recyclen
Voor het sorteren van bouw- en sloopafval wordt gebruik gemaakt van een afvalsorteermachine. Het afval wordt hierin voor een groot deel automatisch gesorteerd. Wat over blijft wordt daarna aan een lopende band handmatig gesorteerd.

Het bedienen van de sorteermachine op afstand

Een operator kan de sorteermachine starten en stoppen, of tijdelijk de aanvoer onderbreken als de sorteerders de band niet meer kunnen volgen. Global Automation heeft de gehele sturing van de machine gerealiseerd en koos daarbij voor het toepassen van de Pyxis afstandsbediening. De bediening is voorzien van een 4 kanalen en een stopknop en staat in verbinding met de Tyro Auriga ontvanger.

De afstandsbediening met een bereik van 250 meter komt volledig tot zijn recht in een zware industriële omgeving als deze. De bediening is vuil –en vochtbestendig (IP 65) en draagt direct bij aan een efficiënter én veiliger gebruik van de sorteermachine.