Draadloze bediening hogedrukreiniger voor gevelreiniging

afstandsbediening hogedrukreiniger

Om vervuilde gevels te reinigen worden vaak hogedruk-reinigers ingezet. De hogedrukreiniger staat voor het huis op een aanhangwagen. De operator wikkelt de slang af en gaat met de spuitlans de gevel te lijf. Met een afstandsbediening start hij vanaf de steiger het aggregaat van de hogedrukreiniger en regelt hij de druk en temperatuur.

Gevels reinigen met water

Een zwaar vervuilde gevel moet normaal gesproken gestraald worden – met bijvoorbeeld zand of ander materiaal – om het goed schoon te krijgen. Technische voortschrijding in de hogedruktechniek heeft er echter voor gezorgd dat de meeste gevels prima met water gereinigd kunnen worden. Dit gebeurt dan met een heetwaterreiniger waarbij het water verhit wordt tot stoom.

Hoge temperaturen onder hoge druk

De stoom die uit de zogenoemde spuitnozzle komt, is verhit tot 150°C en wordt met zo’n 200 bar op het te reinigen object gespoten. Deze combinatie van druk en temperatuur zorgt ervoor dat chemische reinigingsmiddelen steeds minder nodig zijn. Daarbij biedt stoom het voordeel dat het minder inslag geeft, waardoor ook oude gevels van bijvoorbeeld natuursteen kunnen worden gereinigd zonder te beschadigen.

Meer bewegingsvrijheid en bediencomfort

De industriële afstandsbediening van Tyro biedt de reiniger meer bediencomfort en bewegingsvrijheid. Of hij nou aan de zijkant van het huis of op de steiger staat, hij kan de machine bedienen. Deze controle over de machine zorgt tevens voor meer veiligheid. Zo schrijft de Nederlandse belangenvereniging voor dat de gebruiker vanaf de steiger de druk moet kunnen afzetten en de toevoer moet kunnen stoppen. Met de afstandsbediening is dat geen probleem.