Slimme besturing roldeuren voor meer veiligheid

roldeuren afstandsbediening

Een producent van industriële deuren past afstandsbedieningen toe voor het op afstand openen en sluiten van de deuren. Omdat het product dat hij voorheen inzette niet over de benodigde reikwijdte bleek te beschikken, kwam hij bij Tyro Remotes terecht. De Musca/Aquarius systemen die nu ingezet worden blijken bijzonder geschikt om zowel van binnen als van buiten de deuren te openen of te sluiten.

Eén toepassing bediend met meerdere afstandsbedieningen

Naast de reikwijdte bestond er een aanvullende wens voor meer zekerheid. Daarom is de bediening uitgerust met een actieve stopknop. Dit project betreft een gebouw met een toegangsdeur en een uitgangsdeur. Deze installatie van twee deuren wordt door verschillende medewerkers met meerdere afstandsbedieningen bediend. Hierbij mag de stopknop alleen voor de laatst bediende deur actief zijn.

Afstandsbediening met intelligente noodstop

Zonder deze intelligente stopknop zou het in de praktijk kunnen voorkomen dat een chauffeur stop drukt om de uitgangsdeur te stoppen. Tegelijkertijd vliegt dan echter ook de toegangsdeur in stopmodus, met het gevaar dat een vrachtwagen die het gebouw wil binnen rijden, de deur ramt. De intelligentie in de Aquarius ontvanger voorkomt deze gevaarlijke taferelen.

Programmering draadloze besturing naar klantwens

De combinatie van slimme techniek en softwareprogrammering op maat, maakt de meest uiteenlopende wensen mogelijk. Bent op zoek naar een draadloos besturingssysteem op maat? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag.