Elektrowagens voor intern transport op vliegveld

elektrowagen afstandsbediening

Elektrowagens en elektrovoertuigen worden veelvuldig gebruikt voor intern transport. Ze zijn milieuvriendelijk en geluidsarm. In grote bedrijven waar lange afstanden afgelegd worden zijn elektrovoertuigen een uitkomst voor het verplaatsen van allerlei goederen. In de elektro-voertuigtechniek biedt men daarvoor steeds vaker gebruikersvriendelijke maatwerk oplossingen aan, zoals een radiografische afstandsbediening.

Elektro-trekker voor koffertrolleys

Een Nederlandse fabrikant van elektrowagens heeft een elektro-trekker ontwikkeld waarmee men op luchthavens de koffertrolleys – die door de passagiers overal worden achtergelaten – inzamelt. Deze moeten weer naar de centrale verzamelpunten gebracht worden.

Afstandsbediening voor elektrowagen

Het elektrovoertuig kan tot wel 40 trolleys in één keer naar het inzamelpunt duwen. Daarbij moeten regelmatig hindernissen genomen worden, zoals deuren en poorten. Dit doet de bestuurder met een radiografische afstandsbediening. Hij kan zich nu zo positioneren, dat hij optimaal zicht heeft op zijn lange vracht. Met de afstandsbesturing bestuurt hij de elektrowagen veilig door glazen deuren, om pilaren of langs rijen wachtende passagiers.

Proportionele afstandsbediening elektrovoertuig

Om de snelheid van de elektrowagen nauwkeurig en traploos te kunnen regelen, deze afstandsbesturing proportioneel uitgevoerd. Hiermee kan de snelheid gelijkmatig opgevoerd of teruggebracht worden.

De hoge certificeringsgraad bleek voor de fabrikant doorslaggevend om voor radiografische afstandsbedieningen van Tyro Remotes te kiezen.