Afstandsbediening autolaadkraan op binnenvaartschip

kraanbediening draadloos

Binnenvaartschepen gebruiken Tyro’s afstandsbedieningen voor het besturen van de laadkraan en voor het openen en sluiten van de dekken. Alle functies zijn met één afstandsbediening te besturen. Het draadloze systeem kan eenvoudig uitgebreid worden om meer toepassingen aan te sturen, zoals pompen of ankerlieren.

Robuust en een ijzersterk signaal

De Tyro Remotes 868 MHz afstandsbedieningen worden bij deze toepassingen geprezen om hun robuustheid en het stabiele signaal. Ondanks het vele staal en de invloeden van water blijft het bereik uiterst sterk. Het openen en sluiten van dekken op binnenvaartschepen met een lengte van +/- 150 meter is geen enkel probleem.

Waterdichte radiografische ontvanger

De draadloze besturingssystemen van Tyro Remotes zijn vocht- en vuilbestendig en kunnen uitgebreid worden met een beschermende hoes met doorkijkvenster. Afhankelijk van het aantal te bedienen functies, wordt gebruik gemaakt van de 100% waterdichte Aquarius ontvanger – waarvan de elektronica ter bescherming massief is ingegoten met kunsthars – of de waterbestendige Auriga ontvanger met meer functies.

Andere maritieme toepassingen met een afstandsbediening

Naast het bedienen van lieren en kranen zijn er natuurlijk verschillende toepassingen denkbaar als het op afstand besturen van kaapstanders, pompen, ankerlieren, maststrijkinstallaties, boegschroeven, hekschroeven, gangways/loopplanken (passarel) en nog veel meer.