Hydraulisch systeem wordt bediend met Tyro afstandsbediening

Circus Sperlich bestaat al meer dan 130 jaar en is een waar begrip in Duitsland. Het circus heeft generaties door heel wat veranderingen doorgemaakt en heeft zich ontwikkeld tot marktleider van educatieve circusprojecten voor scholen.

Gemak dient de mens

Het Circus van Gerhard Sperlich is driekwart van het jaar onderweg. U kunt zich voorstellen dat wanneer men zolang onderweg is enig comfort onderweg wel gewenst is. Robert Sperlich doet er in de wintermaanden dan ook alles aan om zijn mobiele thuis zo comfortabel mogelijk te maken.

Woonwagen met hydraulisch systeem

Zodra het circus zijn nieuwe standplaats bereikt heeft, kan Robert zijn trailer door middel van een hydraulisch systeem uitschuiven. Hiermee wordt de woonruimte eenvoudig uitgebreid.

hydraulisch-systeem-afstandstandsbediening

Het nadeel van een bediening met kabel

Robert, die een groot deel van de trailer ook zelf gemonteerd heeft, was helemaal klaar met de bijbehorende kabels; er waren regelmatig momenten dat de kabelbediening niet goed werkte of zelfs kapotging. Daarnaast beperkte de kabel het zicht; het uitbreiden en terugtrekken van het systeem was slechts vanaf een bepaalde positie zichtbaar. Het is dan ook niet vreemd dat hij direct de eerste “rustperiode” aangreep om het hydraulische systeem van een Tyro afstandsbediening te voorzien.

Afstandsbediening met 8 functies

De draadloze Pyxis afstandsbediening is voorzien van acht functies en kent een bereik van 250 meter in open veld. De verschillende uitbouwen op de trailer kunnen hiermee zowel uit- als ingeschoven worden.